Un microbuz cu moldoveni a fost implicat într-un accident cu 4 maşini şi 8 răniţi la Gară în Iaşi

Patru maşini s-au făcut praf ieri, într-un accident  produs lângă Gara din Iaşi, opt persoane fiind rănite. Au fost implicate un Volkswagen Golf, un Audi A5, un alt Audi, şi un microbuz Mercedes Benz Sprinter din Repu­blica Moldova.

Accidentul a avut loc în jurul orei 14.30, iar din primele cercetări făcute de poliţiştii de la ru­tieră, vinovat pare a fi şoferul autotu­rismului Volkswagen Golf care era beat şi a efectuat o manevră greşită.

Potrivit portalului ziaruldeiasi.ro, şoferul care se afla la volanul VW Golf, în vârstă de 38 de ani a tăiat calea micro­buzului Sprinter.

Şoferul microbuzului, din Republica Moldova nu a mai putut reacţiona şi a izbit în plin cu partea dreaptă Golful, apoi a pătruns pe contrasens, unde benzile erau aglomerate, şi a făcut prăpăd. După ce a izbit Gol­ful, microbuzului i-a explodat roata din faţă apoi după ce a rulat 20 de metri pe sensul opus, a „răzuit“ un Audi A5 care circula regulamentar, apoi după vreo 30 de metri a izbit un alt Audi, în care se afla o fami­lie din Republica Moldova.

Şoferul microbuzului în care se aflau opt pasageri din Republica Moldova care trebuiau să ajungă la Roma, în Italia, a povestit că nu a putut evita Golful apoi a făcut o cursă nebună până să se oprească, deoarece nu a mai avut frâne. Mi-a tăiat calea apoi nu am mai avut frâne şi nici direcţie. Dădeam din volan aiurea şi apăsam frâna degeaba, a spus bărbatul. Toţi pasagerii din vehicul erau din Republica Moldova, multe femei. Acestea s-au ales cu o sperietură groaznică, mai ales că nu ştiau ce se întâmplă, microbuzul neavând ferestre. Femeile au fost îngrijite medical de echipaje de la SMURD şi ambulanţe.

Poliţiştii au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală. Facem cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul“, a spus Anca Vîjiac, purătorul de cuvânt al Poliţiei. Dintre cele opt victime ale accidentului, numai trei au fost internate la spital, iar celelalte au refuzat in­ternarea.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.