Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei la Chisinau, sînt de notat sedintele comisiilor parlamentare si cea a Biroului permanent al Parlamentului.

Curtea de Conturi, impreuna cu organizatia Transperency International Moldova, organizeaza o masa rotunda despre cum ar trebui consolidat sistemul national de integritate si ce rol i-ar reveni Curtii de Conturi. Recent, atit ambasadorul Statelor Unite la Chisinau, James Pettit, cit si reprezentantul Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, au cerut noilor autoritati sa lupte mai eficient cu corupţia, considerata de experti si de oamenii de rind, drept una dintre cele mai grave probleme ale Moldovei si o piedica in calea democratizarii si dezvoltarii ţării.

Filiala din Moldova a agentiei ruse de stiri Rossiia Segodnia si agentia Novosti Moldova vor prezenta publicului filmul pro-Kremlin „Crimeea. Calea spre Patrie”…

La Moscova, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, are pe agenda o intrevedere cu liderul regiunii secesioniste a Georgiei, Leonind Tibilov.

In Armenia se va afla astazi comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătatii si extindere Johannes Hahn. În aceasta saptamina, la Bruxelles, la reuniunea ministrilor de externe din tarile comunitare s-a discutat mult despre posibilitatea ca la Riga, la summitul UE, sa se ofere pachete diferite de programe si de ajutoare pentru tarile cuprinse in Parteneriatul estic. In acest program se afla, in afara de Moldova, Georgia si Ucraina, considerate cele mai bine pozitionate, dar si Armenia, Azerbaijanul si Belarus.

Prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, viziteaza Japonia.

Comunitatea expertilor internaţionali se va concentra astazi asupra rezultatelor alegerilor generale din Israel.

Previous Next

XS
SM
MD
LG