Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Mai puțin timp pentru…

DOC Mai puțin timp pentru temele de acasă? Propunerile Ministerului Educației

Elevii ar putea avea mai puține teme pentru acasă. Potrivit unui proiect eleborat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, volumul temelor pentru acasă pentru fiecare disciplină școlară nu va depăși 1/3 din volumul sarcinilor realizare în clasă, pe parcursul unei lecții. În același timp, în perioada de vacanță, dar și după probele de evaluare, nu se vor da teme pentru acasă.

„În ciclul primar, timpul alocat temelor nu va depăși 45-60 minute zilnic pentru toți elevii. Pentru elevii claselor I-IV, volumul săptămânal al temelor pentru acasă nu va depăși 5 ore”, se menționează în proiect.

În același timp, pentru clasele V-VI, timpul estimat zilnic pentru realizarea temelor pentru acasă nu va depăși 1,5 ore, iar pentru elevii din clasele a VII-IX – 2 ore zilnic. În ciclul liceal timpul estimat, zilnic, realizării temei pentru acasă nu va depăși 2,5 ore.

Proiectul eleborat și propus pentru dezbateri publice include și prevederi referitoare la specificul temelor pentru acasă pentru fiecare treaptă de învățământ, pentru fiecare disciplină, dar și recomandări pentru profesori și părinți.

Dacă va fi aprobat, proiectul va intra în vigoare de la 1 septembrie 2018.