Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moldova a fost vizitată în…

Moldova a fost vizitată în șase luni de 1,9 milioane de străini. Din ce țări vin cei mai mulți turiști

Foto: moldova.org

În primele șase luni ale anului 2018, R. Moldova a fost vizitat în total de 1,9 milioane persoane, în creștere cu 12% față de perioada corespunzătoare din anul 2017.

Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică, cei mai mulți cetățeni străini care ne-au vizitat țara au fost cei din România (59,2%), Ucraina (24,6%), Federația Rusă (7,4%), Bulgaria (1,7%) și Italia (1,0%). Frontiera R. Moldova a mai fost traversată și de persoane din Israel, Germania, Turcia, SUA, Belarus, Polonia, Portugalia, Franța, Canada, Grecia și Marea Britanie.

Cei mai mulți cetățeni străini care au intrat pe teritoriul țării noastre au preferat să călătorească cu automobilul (81,6%), în timp ce pentru avion au optat 16,7% dintre străini, ceilalți călătorind cu trenul.

Totodată, cei mai mulți turiști au vizitat R. Moldova în scopuri de odihnă, recreere și agrement. Circa 16% dintre turiști au vizitat țara noastră pentru afaceri, iar 3% pentru tratament.

În același timp, în prima jumătate a anului 2018, circa 2,6 milioane de moldoveni au ieșit din țară, ceea ce reprezintă cu 4,4% mai mult dect în anul precedent.

Foto: moldova.org