(FOTO și VIDEO) CNN: Un român, printre magicienii din bucătărie; Alimente transformate în opere de artă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei mai mulți dintre noi atunci când avem în față un aliment ne gândim cum îl putem prepara. Dar există și „magieni ai bucătăriei” care tranformă simple alimente în opere de artă, iar printre aceștia se află și un roman.

Dan Crețu combină două pasiuni ale sale: sculptura în alimente și fotografia pentru a crea ce el numește „eco-art”, notează CNN.

Înainte să își descopere pasiunea pentru arta alimentară, Dan Crețu a lucrat ca director artistic pentru o agenție de publicitate. Acum, viața sa arată altfel.

#dancretu

A video posted by Dan Cretu (@dan_cretu) on

Un alt artist al artei culinare este Francisco Migoya, care cu ajutorul unei matrite de silicon a creat din ciocolată replica unei inimi. Migoya este bucatar șef la Modernist Cuisine.
sw

Tortul următor pare mult prea frumos și este perfect, astfel încât abia poți crede că este real. Este și a fost, de fapt, imprimat pe hârtie comestibilă. Designer și stilist, Alana Jones-Mann lucra la o agenție de PR și marketing în New York înainte de a-și urma visul și pasiunea sa. Acum, creează orice îi cer clienții.

ewd


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...