Autorităţile din Belarus solicită consolidarea măsurilor la frontiera cu Ucraina

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul de Stat al Consiliului de Securitate din Belarus, Stanislas Zav, solicită consolidarea măsurilor de securitate la frontiera cu Ucraina pentru monitorizarea transportului ilegal de arme, relatează site-ul agenţiei de presă ucrainene Unian.

Potrivit unui interviu acordat duminică postului ONT din Belarus, secretarul de Stat al Consiliului de Securitate din Belarus, Stanislas Zav, consideră că este necesară consolidarea măsurilor de securitate la frontiera cu Ucraina pentru monitorizarea transportului ilegal de arme.

„Lungimea frontierei cu Ucraina este de 1.084 kilometri. Ţinem cont de evenimentele care au loc în Ucraina – răspândirea armelor şi muniţiei -, inclusiv în zonele din apropierea graniţei cu Belarus”, a declarat Zas.

El a adăugat că „Belarusul supraveghează îndeaproape evenimentele care au loc pe teritoriul Ucrainei. Din păcate, există o tendinţă negativă acolo. În acest context, trebuie să acordăm o atenţie specială frontierei noastre din sud”.

Zas a mai precizat că astfel de măsuri nu sunt speciale. Anul trecut, măsuri asemănătoare au fost luate în nord-vestul graniţelor Belarusului, la frontiera cu Rusia. „În ultimii doi ani, am lucrat mult în sud în sensul consolidării frontierei statului şi de a o echipa, dar şi al demarcării, stabilind noi puncte vamale şi furnizându-le echipamente moderne”, a declarat Stanislas Zas.

„Nu ne ţinem la distanţă printr-un gard de vecinii noştri ucraineni. Din contră, punctele noastre vamale au fost îmbunătăţite. Vorbim despre stabilirea unei frontiere civilizate între două state”, a mai dat asigurări oficialul belarus.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...