Scrisoarea unui tânăr către muzeele din țară cu puțini vizitatori: „Cheia este să devii instagramabil”

arta

Bloggerul Andrei Curăraru a publicat o scrisoare deschisă către toate muzeele din țară care au puțini vizitatori. Tânărul spune că instituțiile respective trebuie să se adapteze tendințelor prezentului și să înțeleagă modul în care gândesc milennialii.

Dragă, Muzeu!

Știu că e greu. Timpurile se schimbă. Oamenii nu mai citesc și nu mai vin să te viziteze atât de des. Or, ca să fim sinceri, și atunci când te vizitam mai des era din obligație față de școală sau părinți. Mai înțeleg și faptul că în secolul XXI tu nu te simți bine. Ai probleme cu tehnologiile noi și ca să te schimbi, ai nevoie de bani și de angajați mult mai tineri. Dar sunt lucruri pe care le poți schimba chiar azi. Nu cred că ți-a spus cineva asta, dar cheia la inimioare teenageri-lor de azi este să devii instagramabil.

E clar că pare greu și boom-ul de la Muzeul Național de Arte a venit după reparație, dar nu ai nevoie de investiții mari pentru a deveni instagramabil. Pune oglinzi și scaune în colțurile potrivite. Deschide ferestrele sau pune un pic mai multă lumină. Educă-i să nu pună mâna pe tablouri!

Hai să ne ieșim din minți și să organizăm evenimente care se numesc Instameet-uri (întâlniri a celor care sunt pasionați de fotografii). Știm că e greu și nu prietenști cu rețelele de socializare, dar nopțile la muzeu au prins și sunt sigur că și astea ar prinde. Uite la exemplele de departe, în Japonia există întregi instalații pentru poze pe instagram cu LED-uri, oglinzi și pattern-uri. Și, deși nu crezi așa, asta e bine!

Dragă, Muzeu, ai grijă să nu fii uitat și hai să ne vedem mai des!

Al tău vizitator,

Andrei.

Citește aici articolul integral.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente