/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

OPINIE// În cazul unor proteste în masă, autoritățile dau de înțeles că nu sunt gata să cedeze

missing
18 august 2018, ora 15:15

Analistul Igor Volnițchi spune că situația înainte de alegerile parlamentare va fi fierbinte pentru că există trei tabere politice și toate vor încerca să dea tonul vieții politice. De faptul care dintre ele va reuși să dea tonul depind în linii mari și rezultatele alegerilor parlamentare. Igor Volnițchi consideră că partidele de opoziție vor încerca să mențină spiritul protestatar până la alegeri. Partidul de guvernământ va încerca să-și înainteze agenda socială, dar nu se știe dacă va fi lăsat să o implementeze. „Este clar că socialiștii nu pot să rămână deoparte pentru că au de câștigat de pe urma situației de conflict dintre partidul de guvernământ și cele de opoziție pentru că mulți oameni au obosit de această luptă politică”, spune Igor Volnițchi.

Jurnalistul Valerii Demidețkii spune că și-ar dori ca protestatarii să dea la socoteală puterea, dar, din păcate, la fel ca și în România, se pune accent pe vectorul european. „Atunci când facem anumiți pași în direcția Europei sau în direcția Rusiei, noi dezbinăm propria societate, dar nu cea rusească, de exemplu”, spune Valerii Demidețkii . Potrivit lui, întotdeauna se vor găsi partide în afară care vor profita de situația de la noi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram