Linkuri accesibilitate

Ministrul Monica Babuc i-a criticat pe moldovenii din diaspora care protestează împotriva guvernării


La Chişinău au început Zilele Diasporei, ediția a opta a Congresului diasporei, care se întruneşte o dată la doi ani. La eveniment participă în jur de 100 de persoane din diaspora și autoritățile Moldovei.

Ministrul educației, culturii şi cercetării, Monica Babuc, spus că autorităţile nu au încetat să spere că cei plecați vor reveni acasă și i-a criticat pe cei din diasporă care critică Moldova. În opinia ei, Moldova are nevoie de solidaritate și atitudini constructive.

Despre nevoia întoarcerii moldovenilor din diaspora a vorbit și Valentina Geamănă, președinta asociației obștești „Prezicere divină” din satul Ciuciuleni, raionul Hâncești, migrantă care s-a întors din Italia și s-a ocupat de mai multe proiecte sociale în Moldova, informează agenţia IPN.

Elena Bulhac, președinta Centrului cultural „Comunitatea moldovenilor din orașul Kursk” din Federația Rusă, a vorbit despre nevoia existenței mai multor consulate ale Moldovei în Federația Rusă.

Andrei Negruță, reprezentantul diasporei din Germania, crede că dacă autorităţile își doresc cu adevărat ca oamenii plecați să revină acasă, e nevoie să ridice nivelul de trai, să asigure un trai decent ca cel pe care îl au moldovenii în străinătate, pentru că altfel nimeni nu va reveni niciodată.

Zilele Diasporei sunt organizate de Biroul Relații cu Diaspora.

XS
SM
MD
LG