Linkuri accesibilitate

Şefa guvernului de la Bucureşti Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare la Bruxelles în legătură cu protestul diasporei


Viorica Dăncilă, 2 august 2018
Viorica Dăncilă, 2 august 2018

Premierul României, Viorica Dăncilă, a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, fapt confirmat vineri de executivul comunitar și, potrivit corespondentului nostru la Bruxelles, Comisia lucrează la o scrisoare de răspuns.

Presa din România a scris că şefa guvernului român le-a trimis celor doi oficiali europeni o scrisoare în legătură cu protestul din 10 august de la Bucureşti care a culminat cu violenţe între jandarmi şi demonstranți, considerând că protestul diasporei ar fi fost „o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului”. Șefa Executivului de la Bucuresti le mai transmite liderilor Comisiei Europene că președintele Klaus Iohannis ar fi incitat la continuarea protestelor, în loc să joace rolul de mediator.

Într-o declarație de marți, Comisia Europeană spunea că „urmărește îndeaproape evoluțiile din România. Protestatarii au criticat paşii înapoi în domeniile reformei judiciare şi luptei împotriva corupției” şi a criticat violențele, spunând că ele „nu pot fi niciodată o soluţie în politică”.

XS
SM
MD
LG