Linkuri accesibilitate

Consilierii pentru securitate ai președinților Trump şi Putin se vor întâlni la Geneva


Donald Trump şi Vladimir Putin la Helsinki. 16 iulie 2018
Donald Trump şi Vladimir Putin la Helsinki. 16 iulie 2018

Consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui american Donald Trump, John Bolton, se va întâlni săptămâna viitoare, la Geneva, cu omologul său rus, Nikolai Patrușev.

Nu au fost date prea multe informații legate de agenda întrevederii, dar ea va continua discuțiile începute între președinții Trump şi Putin la Helsinki luna trecută.

Potrivit unui înalt oficial american, citat ieri de agenția Reuters, principalul subiect al întâlnirii Trump-Putin din iulie a fost Siria, inclusiv rolul Iranului în războiul din Siria și situația umanitară.

Potrivit sursei citate, cei doi președinți ar fi căzut de acord că forțele militare iraniene ar trebui să părăsească Siria, așa cum a cerut Israelul. În opinia Moscovei, acest lucru ar fi dificil de realizat.

Şi emisarul Rusiei în Siria este citat cu declarația că este o așteptare „nerealistă” a Israelului, ca toate forțele iraniene să părăsească Siria. Rusia a anunțat însă ca s-a înțeles cu Israelul ca forțele iraniene să nu se apropie mai mult de 85 de km de granița dintre Siria şi Israel.

XS
SM
MD
LG