/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un bărbat a vrut să-și vândă un rinichi pentru a-și cumpăra apartament. Cum l-a convins poliția să renunțe

missing
17 august 2018, ora 12:27

Potrivit poliției, bărbat din raionul Leova a fost sfătuit de un consătean și timp de câteva luni a avut intenția de a-și vinde un organ pentru o sumă de bani, făcând public pe mai multe rețele de socializare anunțul. Scopul acestuia era de a-și procura un apartament în mun. Chișinău.

Poliția s-a autosesizat, iar Centrul pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) a IGP a inițiat o cauză penală în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor. De asemenea, au fost întreprinse acțiuni preventive pentru ca victima să nu recurgă la asemenea gest. Astfel, conducerea CCTP a mers la Leova pentru a discuta cu bărbatul și al anunța despre pericolul la care se expune. Ca urmare a discuțiilor, bărbatul a șters toate anunțurile.

În context, Centrul pentru combaterea traficului de persoane atenționează că ”Publicitatea în scopul obţinerii ilegale de organe, ţesuturi şi/sau celule umane, precum şi publicitatea sau mediatizarea unor anunţuri privind donarea ilicită de organe, ţesuturi şi/sau celule umane” se pedepsește cu amendă în mărime de la 25 000 la 37 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, iar persoana juridică amendă de la 65 000 la 80 000 lei.

Astfel, în anul 2017 de către CCTP au fost documentate șase cazuri de prelevare ilegală de celule reproductive, fiind identificate în acest sens șase victime.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram