21:58:05 19.04.2024
Stiri

România va continua să sprijine Armata Națională a R. Moldova

Politică 16.08.2018 16:23 Vizualizări1626 Autor: Ziarul National
România va continua să sprijine Armata Națională a R. Moldova


Ministrul Apărării de la Chișinău, Eugen Sturza, s-a întâlnit ieri, la Constanţa, cu omologul său român, Mihai Fifor, cu prilejul festivităţilor dedicate Zilei Marinei Române, eveniment organizat de Forţele Navale de peste Prut.

Un comunicat de presă al ministerului de la Chișinău arată că cei doi oficiali au discutat despre securitatea regională, colaborarea dintre Republica Moldova şi România pe dimensiunea apărării, perspectivele de intensificare a relaţiilor de cooperare dintre armatele celor două ţări, precum şi despre parteneriatele Republicii Moldova cu NATO şi UE.

Ministrul Mihai Fifor a declarat că relaţiile de colaborare moldo-română pe dimensiunea apărării au înregistrat progrese importante de-a lungul timpului, iar România va continua să sprijine Armata Naţională a Republicii Moldova, în special în ceea ce priveşte reforma iniţiată de instituţie în acest an.

Ministrul Fifor a adăugat că România va fi alături de ţara noastră în parcursul său european şi a pledat pentru intensificarea colaborării în domeniul apărării.

Ministrul Sturza l-a informat, la rândul său, pe omologul său român despre acţiunile iniţiate şi derulate de conducerea instituţiei de apărare în contextul reformei Armatei Naţionale, cu accent pe punerea în aplicare a pachetului de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), profesionalizarea Armatei Naţionale şi îmbunătăţirea protecţiei sociale a militarilor şi angajaţilor civili.

Eugen Sturza a apreciat sprijinul României în realizarea obiectivelor de modernizare a Armatei Naţionale, inclusiv prin acordarea burselor de studii pentru instruirea ofiţerilor şi subofiţerilor noştri în instituţiile de învăţământ de profil. Ministrul Sturza a mulţumit şi pentru oportunităţile de pregătire a militarilor moldoveni, împreună cu cei români, în cadrul exerciţiilor bilaterale şi multinaţionale desfăşurate în Republica Moldova, România, Germania, Ucraina, Bulgaria.

Eugen Sturza a menţionat şi ajutorul oferit de Guvernul României la implementarea proiectelor sociale direcţionate spre siguranţa cetăţenilor din Republica Moldova, cum ar fi Proiectul NATO de distrugere a pesticidelor, proiect gestionat de Armata Naţională.

Menționăm că ministrul Eugen Sturza s-a aflat, în perioada 14-15 august curent, într-o vizită de lucru în România, la invitaţia ministrului român al Apărării Naţionale, Mihai Fifor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md