IGSU a suplinit numărul de corturi anticaniculă. Peste 7.000 de cetățeni s-au adresat la cele 12 corturi din toată țara

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circa 7.000 mii de oameni s-au adresat în ultimele 48 de ore la corturile anticaniculă instalate de salvatori șapte localități din țară. Corturile funcționează zilnic de la orele 11:00 – 18:00 în următoarele localități: municipiile Chișinău, Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni, inclusiv orașele Cimișlia și Căușeni.

Pentru ca persoanele să beneficieze de asistență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a suplinit numărul punctelor de reabilitare. Potrivit sursei în țară funcționează 12 corturi care oferă oamenilor posibilitatea de a se proteja de caniculă.

În ultimele 24 de ore la punctele de reabilitare s-au adresat 3.941 de persoane. Numărul oamenilor care se adresează la punctele de reabilitare crește odată cu necesitatea instalării acestora în mai multe regiuni din țară.

Amintim că punctele de reabilitare au fost reinstalate de IGSU la data de 14 august în urma avertizării meteorologice cod galben de caniculă, emis de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Acestea vor activa în zile cu temperaturi care vor depăși +32 grade celsius. Corturile au drept scop prevenirea și eliminarea riscurilor ce pot apărea în urma efectelor caniculei. Salvatorii îndeamnă oamenii să nu meargă afară în orele amiezi, iar în caz de necesitate să se adreseze angajaților IGSU dislocați la corturi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...