O localitate din Republica Moldova se va înfrăţi cu oraşul Burgas din Bulgaria

Ambasadorul Ștefan Gorda a efectuat o vizită de lucru în oraşul Burgas, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu primarul orașului Dimitar Nikolov.  Deplasarea a avut loc în contextul eforturilor de consolidare a contactelor cu autoritățile locale și regionale din statul de reședință.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, pe durata discuției a avut loc un schimb de opinii pe un spectru de subiecte care au vizat atât cooperarea bilaterală moldo-bulgară, cât și subiecte pertinente pentru consolidarea relațiilor între localitățile din cele două state și preluarea experienței bulgare de transformare europeană a țării.

Interlocutorii au vorbit inclusiv despre noi oportunități de studii pentru tinerii moldoveni, amplificarea contactelor interumane și desfășurarea unor schimburi în domeniile educației și culturii şi au agreat oportunitatea identificării unei localități din Republica Moldova în vederea stabilirii relațiilor de înfrățire cu oraşul Burgas.

Un subiect separat al discuțiilor l-a constituit posibilitatea cooperării în domenii precum infrastructura regională, transportul, mediul de afaceri, schimburile comercial-economice, prin cooperarea directă dintre oamenii de afaceri, colectivele culturale și mediul academic.

Identificarea mecanismelor eficiente pentru protejarea drepturilor conaționalilor noștri, în contextul Acordului bilateral privind migrația forței de muncă, semnat de curând între autoritățile celor două țări, a constituit de asemenea o temă aparte a preocupărilor celor doi oficiali.

Burgas este al patrulea oraș ca mărime al Bulgariei, un important port maritim, centru economic, turistic si cultural al Bulgariei, este locul unde muncesc, preferă să se odihnească ori își fac studiile mulți cetățeni moldoveni.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.