Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Moldoveanul care a decedat în…

Moldoveanul care a decedat în urma prăbușirii podului din Italia va fi repatriat

Foto: REUTERS/Stefano Rellandini

Moldoveanul în vârstă de 44 de ani, care și-a pierdut viața în urma prăbușirii podului din orașul Genova, Italia, va fi repatriat. Inspectoratul General pentru situații de urgență (IGSU) al MAI urmează să contracteze o companie specializată pentru a-i aduce corpul neînsuflețit în Republica Moldova.

„IGSU în comun cu reprezentanții secții consulare a țării noastre în Italia vor perfecta toate procedurile necesare pentru a întoarce acasă cadavrul persoanei. Cheltuielile de repatriere a corpului neînsuflețit vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat de presă.

Potrivit agenției de presă italiene ANSA, până la această oră a fost confirmat decesul a 39 de persoane. În spital au fost internați 16 cetățeni, dintre care 9 sunt în stare gravă.

Potrivit informațiilor de ultimă oră, un al moldovean a avut de suferit în urma prăbușirii podului. Acesta a suferit o serie de traumatisme şi este internat într-un spital din localitate, viaţa fiind-ui în afara oricărui pericol.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreţinerii au fost uriaşe. Un expert spunea, acum doi ani, că dacă ar fi distrus şi reconstruit, podul ar fi mai ieftin decât dacă ar fi reparat. Până la urmă, s-a optat pentru reconsolidare, pentru a nu opri traficul, în condiţiile în care podul era unul dintre principalele noduri de circulaţie din Genova. De altfel, în momentul prăbuşirii,se lucra chiar la consolidarea construcţiei.  Potrivit autorităţilor italiene, una dintre cauzele dezastrului ar fi cedarea structurii de rezistenţă, în contextul reabilitării, dar şi după ce o furtună extrem de puternică a lovit Genova,transmite Digi 24.

Foto: REUTERS/Massimo Pinca
Foto: REUTERS/Stefano Rellandini