/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Moldova și-ar putea deschide ambasadă la New Delhi. Ce au discutat miniștrii de Externe al R. Moldova și India

16 august 2018, ora 10:19

Potrivit unui comunicat al ministerului de Externe, decizia autorităţilor moldoveneşti de a deschide o misiune diplomatică în India a fost salutată de ministrul indian de Externe Sushma Swaraj. „Salutăm prima vizită a unui șef al diplomației moldovenești în ţara noastră și decizia Guvernului Republicii Moldova de a deschide o reprezentanţă diplomatică a Republicii Moldova la New Delhi şi suntem disponibili pentru acordarea sprijinului necesar pentru realizarea acestui obiectiv”, a declarat oficialul Indian.

Ulianovschi afirmă că deschiderea ambasadei ţării noastre la New Delhi va permite intensificarea contactelor inter-instituționale şi aprofundarea relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica India.

De asemenea, comunicatul ministerului anunță că cei doi oficiali au abordat întreg spectru al relaţiilor bilaterale moldo-indiene, accentuându-se cooperarea comercial-economică, lansarea procesului de export a produselor moldovenești pe piața indiană, recunoașterea certificatelor fitosanitare, dezvoltarea sectorului IT şi a celui farmaceutic, precum și consolidarea cadrului juridic bilateral şi al colaborării în cadrul organizaţiilor internaționale.

Părţile au manifestat interesul reciproc pentru semnarea în viitorul apropiat a Acordului privind eliminarea regimului de vize pentru deținătorii pașapoartelor diplomatice și de serviciu, precum și a unui Memorandum de colaborare în sectorul IT.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti, a adresat omologului său indian felicitări cu ocazia marcării pe 15 august a Zilei Independenței Republicii India, adresându-i şi invitaţia de a efectua o vizită de răspuns la Chișinău.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica India au fost stabilite la 12 martie 1992.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram