Fenomenul migrației, reflectat prin muzică și fotografie. Expediția La La Play vine la Roșietici

Pe-Valea-Rautului

În cea de-a doua ediție, La La Play reflectă fenomenul migrației, un subiect foarte sensibil în Moldova. Expediția va ajunge pe data de 17 august la Roșietici. Pe parcursul drumului de dor din acest an, tânăra echipă din 15 persoane, va realiza 12 inițiative culturale în 12 locații din Moldova, România și Ucraina.

Vineri tinerii muzicieni se vor expune asupra migrației, un fenomen ce nu poate fi omis și doresc să-l reflecte printr-o sinteză a muzicii și fotografiei, unde muzicienii vor avea un altfel de public. Tinerii vin la Roșietici, care este baștina lui Zaharia Cușnir, întinsă pe valea Răutului formând o formațiune organică alături de alte sate precum Climăuți, Cenușa. Zaharia a fost un erou al locului și un fotograf ce ne-a lăsat prin lucrările sale un patrimoniu unic, ce reflectă viața anilor 50-60.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu  Asociația pentru Arhive și Documente Fotografice. Concertul va începe la 19.00 și va fi organizat în curtea bisericii Sfântul Dumitru din satul Roșietici, Florești.

Expediția de Muzică Clasică „La La Play” va parcurge un #drumdedor în perioada 13 -25 august. Proiectul La La Play #drumdedor, are drept scop de a reflecta prin artă 12 subiecte sociale într-un mod ce unește inimi. 

Toate concertele din cadrul proiectului se vor desfășura în aer liber, în locuri unde în mare parte nu a răsunat încă niciodată muzică clasică pentru circa 5000 de spectatori din 3 țări.

 Partener general: Kaufland #kauflandsprijina
Parteneri Principali:
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Proiectul La La Play #drumdedor este implementat în cadrul programului de granturi pentru organizații de tineret.
Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare
Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, prin programul #romania100
Gas Natural Fenosa
Parteneri: Uniunea Europeană, Programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), Programul Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, PNUD Moldova, Vasconi.
Parteneri media: Diez.md, Kiss FM, Unimedia, Radio Europa Liberă, Canal Regional
Imagine: KINOM
Proiect marca Moldovan National Youth Orchestra
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente