Platforma DA solicită să fie identificate persoanele, care au creat pagini false cu sigla partidului și numele lui Andrei Năstase

Platforma DA denunță publicațiile mincinoase apărute recent pe o pagină falsă de Facebook, adresând un denunț în acest sens Procuraturii Chișinău, Direcției de Poliție Chișinău, Serviciului de Informație și Securitate. Platforma DA solicită investigarea faptelor săvârșite de persoane necunoscute, care au creat mai multe pagini pe rețeaua de socializare Facebook utilizând denumirea și sigla partidului, dar și numele președintelui Andrei Năstase.

După ce ne-au interceptat telefonic, ne-au spart conturile personale și paginile oficiale, pe rețelele de socializare au creat multiple profiluri și pagini false din numele Platformei DA, a mea și al liderilor noștri locali, de pe care difuzează știri mincinoase și chemări la acțiuni ilegale, anticonstituționaleși deturnează totalmente mesajul nostru de a ne manifesta masiv, pașnic și determinat împotriva abuzurilor puterii de la Chișinău”, a menționat Andrei Năstase.

Printre ele e și pagina „Andrei Năstase – primar de Chișinău”, unde sunt plasate mesaje false și denigratoare, inclusiv mesaje care îndeamnă la aplicarea armelor, violenței și instigă la război civil.

Cerem demararea imediată a unei investigații minuțioase de către organele competente pentru a identifica persoanele vinovate și a le trage la răspundere penală”, a declarat Andrei Năstase.

În acest context, Platforma DA a reiterat apelul de a protesta pașnic, nonviolent, în condițiile legii și a bunelor practici. „Pentru a izbuti în demersurile noastre de democratizare a societății, de stopare a dictaturii instaurate de actuala guvernare, trebuie să fim mai mulți ca niciodată, mai curajoși, mai insistenți, mai perseverenți și mai hotărâți. Nu există lupte ușoare pentru libertate și bunăstare”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Platforma DA este posesoare a paginii Facebook a Platformei DA, a site-ului platformada.md, unica pagină oficială a Președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, de pe Facebook este cea marcată cu bifă albastră, acesta având și o pagină de Twitter și, respectiv, Odnoklassniki.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.