14:43:08 28.03.2024
Stiri

O nouă apariție a lui Andrei Năstase în presa din Rusia: Un portal care promovează separatismul transnistrean scrie despre plângerea liderului PDA la adresa lui Dodon

Partide/Comunicate 15.08.2018 16:00 Vizualizări1347 Autor: Ziarul National
O nouă apariție a lui Andrei Năstase în presa din Rusia: Un portal care promovează separatismul transnistrean scrie despre plângerea liderului PDA la adresa lui Dodon captură


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a cerut Procuraturii Generale să pornească un dosar penal pe numele președintelui Igor Dodon, pentru „îmbogățire ilegală”. Declarația lui Năstase a fost preluată de controversatul portal rusesc REGNUM, care promovează deschis separatismul transnistrean.

Portalul notează, făcând trimitere la liderul PPDA, că „Igor Dodon a lucrat tot timpul la stat, dar are o casă care seamănă cu un castel și aruncă cu bani”.

Năstase mai spune că toată cariera politică a lui Dodon este construită în baza minciunilor. „El face tot ce-i cere liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, inclusiv promulgarea legii privind amnistia fiscală. Ce trebuie să se mai întâmple ca toți să-și dea seama că Dodon este vasalul lui Plahotniuc? Chiar pentru asta trebuie să urmărim și video când ia bani pentru ca să-l voteze pe Timofti?”. Cei de la REGNUM au amintit că „grupul Dodon” l-a votat în 2012 pe rusofobul Nicolae Timofti în calitate de președinte al R. Moldova, iar pentru asta ar fi primit bani.

Sursa citată mai precizează că Năstase l-a numit „președinte-marionetă” pe Dodon, care anterior spunea că Uniunea Vamală nu are nicio perspectivă, iar acum declarat că R. Moldova „nu poate fără aceasta”.

REGNUM amintește că la Chișinău va avea loc, pe 26 august, un „miting de amploare” al opoziției, iar Năstase i-a chemat la protest și pe susținătorii lui Dodon.

Amintim că Andrei Năstase a acordat anterior un interviu pentru postul Rain TV, în cadrul căruia a spus că nu este un politician proromân, chiar dacă are pașaport românesc. După acordarea acelui interviu, Andrei Năstase a fost aspru criticat, pentru că ar avea o poziție duplicitară. Ulterior, la București, Năstase s-a declarat și „român din Basarabia”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md