(VIDEO) Cinci tineri cu vârste între 23 și 30 de ani, reținuți cu 5 kg de marijuana, pastile de extazy și peste 50 de mii de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cinci tineri cu vârste între 23 ani și 30 de ani, originari din capitală și raioanele Ștefan Vodă și Criuleni, au fost reținuți de ofițerii de investigații a IP Botanica și ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău împreună cu procurorii oficiului Botanica a Procuraturii mun. Chișinău, fiind suspectați de prepararea și comercializarea mai multor tipuri de droguri, în special a celor de origine vegetală, pe teritoriul capitalei, în proporții deosebit de mari. În cadrul măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că indivizii preparau și depozitau substanțele stupefiante de tip „Marijuana” şi „Extazy”, iar fiecare dintre suspecți aveau roluri bine determinate.

Astfel, de către polițiști și procurori au fost efectuate mai multe percheziții autorizate atât în mijloacele de transport cât la domiciliile tuturor membrilor grupării criminale, unde au fost depistate și confiscate droguri de tip „Marijuana”, cu masa de circa 5 kilograme, în masă liberă, precum și pregătite pentru comercializare în pachete din polimer zip-lock; 50 grame de substanţă stupefiantă Hidroponică; 14 pastile Extazy de culoare roz şi galbenă; cântar electronic la scară mică; telefoane mobile utilizate la săvârşirea infracţiunii; precum şi mijloace băneşti dobândite în urma săvârşirii infracţiunii în sumă de 57.000 de lei.

Cantitatea de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP. Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ 100.000 de lei.

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislației penale în vigoare membrii grupării criminale riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani. Totodată, au fost demarate acțiuni speciale de investigații suplimentare în vederea identificării tuturor complicilor în acest caz.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...