Un muncitor a murit pe un șantier din Qatar, care va fi gazdă la Cupa Mondială din 2022

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un muncitor nepalez de 23 de ani a murit, marți, pe unul din șantierele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, competiție care va avea loc în 2022, au anunțat responsabili de la Doha, fără a preciza circumstanțele decesului, potrivit AFP.

Tânărul a fost găsit mort pe şantierul stadionului Al-Wakrah, se arată într-un comunicat al comitetului care supervizează organizarea CM 2022.

„Familia sa a fost informată, iar autorităţile qatariene şi nepaleze au fost notificate. O anchetă a fost deschisă, iar detalii despre acest incident vor fi dezvăluite ulterior”, precizează comunicatul.

Al-Wakrah este unul din cele opt stadioane care vor găzdui meciul la Mondialul din 2022.

În 2016, un alt muncitor nepalez a decedat pe şantierul Al-Wakrah, într-un accident de muncă.

Decesul de marţi este primul anunţat la un sit al Cupei Mondiale de la cel al muncitorului britanic Zac Cox în 2017. Acesta a căzut de la o înălţime de 39 de metri, după ce cablul său de susţinere s-a rupt, pe şantierul stadionului Khalifa. Un medic legist britanic a apreciat ulterior că pe acel şantier erau condiţii de muncă „foarte periculoase”.

De când a obţinut dreptul de a organiza Cupa Mondială de fotbal din 2022, micul emirat din Golf a fost supus criticilor pentru condiţiile precare în care muncesc şi trăiesc muncitorii de pe şantierele pentru Cupa Mondială şi migranţii în general.

Ediţia din 2022 va fi prima a Cupei Mondiale care va avea loc iarna.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...