Indignaţi la culme, fermierii spun că vor ieşi pe marginea traseelor naţionale cu tehnica agricolă. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unei întruniri, după ce Ministerul Finanţelor a solicitat majorarea TVA-ul la producţia agricolă de la 8 la 20 la sută, aşa cum a fost până la sfârşitul lui 2013.

Agricultorii mai cer majorarea fondului de subvenţionare anual de la 610 milioane la peste un miliard de lei, dar şi liberalizarea pieţei produselor petroliere. 

Precizăm că, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei întrevederi cu premierul Chiril Gaburici şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor şi cel al Agriculturii, fermierilor li s-a promis că TVA-ul pentru producţia agricolă va rămâne de 8 la sută.

 Pe de altă parte însă, luni, preşedintele Uniunii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, a prezentat proiectul Politicii fiscale pentru 2015, propus de Ministerului Finanţelor, fiind indignat că a fost solicitată majorarea TVA-ul la producţia agricolă, de la 8 la 20 la sută, aşa cum a fost până la sfârşitul anului 2013.

Pachetul de legi care se referă la Politica Fiscală pentru 2015 urmează să fie aprobat de Guvern, apoi votat de Parlament.