Scandalul a pornit după ce cursa Chişinău-Bologna, programată pentru vineri, ora 19:40, şi amânată pentru sâmbătă la aceeaşi oră, a fost din nou reprogramată, din cauza defecţiunilor tehnice. Asta chiar dacă cei peste 150 de pasageri erau deja la bordul aeronavei când au fost anunţaţi că trebuie să coboare şi să mai aştepte câteva ore. Nemulţumiţi, oamenii s-au poziţionat în faţa aeronavei care urma să decoleze spre Moscova şi au blocat pista. 

A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor, întrucât angajaţii companiei AirMoldova au încercat în zadar să-i convingă pe pasageri să părăsească pistele. Revoltaţi, oamenii au refuzat să se conformeze, aşa că poliţia a încercat să-i evacueze cu forţa. După mai bine de două ore, pasagerii au fost din nou invitaţi la bordul unui avion, dar la scurt timp au fost iarăşi rugaţi să coboare. 

După miezul nopţii, reprezentanţii AirMoldova i-au anunţat pe pasageri că vor zbura în scurt timp cu un avion al unei companii greceşti. Aeronava a decolat abia la ora două şi 30 de minute, cu o întârziere totală de 30 de ore. Pe reţelele de socializare unii dintre pasageri au scris că, de fapt, ar fi fost minţiţi, iar la destinaţie ar fi ajuns cu aceeaşi aeronavă AirMoldova în care au urcat de câteva ori, apoi au coborât. Reprezentanţii companiei aeriene care a operat zborul nu au fost de găsit pentru a comenta cele întâmplate. Cert e că întârzieri au avut astăzi şi mai multe curse spre Austria, Turcia, Franţa şi Italia, toate ale companiei AirMoldova. De exemplu, avionul de pe linia Chişinău-Paris a decolat cu o întârziere de şapte ore. 

Amintim că, acum o săptămână, pasagerii unei curse Londra - Chişinău au fost nevoiţi să aştepte mai bine de 48 de ore pe Aeroportul Stansted din capitala Marii Britanii tot din cauza unei defecţiuni la o aeronavă AirMoldova.