Moldova ar putea deschide o ambasadă în India anul viitor. Cum vor fi intensificate relațiile cu țara asiatică

IMG-6ceab4447ee1f46bd6ef77805da6647a-V

Anul viitor Guvernului Republicii Moldova ar putea deschide o Ambasadă la New Delhi, India. Acest subiect a fost discutat în cadrul unei întâlniri a cetățenilor moldoveni din India cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În cursul dialogului cu cetățenii Republicii Moldova au fost discutate evoluțiile interne din ţară, măsurile întreprinse de autorităţi pentru modernizarea și reformarea sectorului social, economic, educațional, etc. Un subiect aparte l-a constituit intenţia Guvernului de la Chişinău de a deschide o Ambasadă la New Delhi.

Conaționalii au apreciat intenția de a deschide în anul viitor o Ambasadă la New Delhi, care în opinia lor va permite intensificarea atât a relațiilor moldo-indiene, cât şi a celor cu alte state din regiune.

Majoritatea concetățenilor Republicii Moldova, rezidenți ai Indiei, și-au deschis întreprinderi mici și mijlocii în domeniul comerțului cu servicii, alții sunt căsătoriți cu cetățeni ai Indiei, iar alții intenționează să dezvolte o afacere cu capital în țara noastră fie în India, urmare a unor înțelegeri diplomatice inițiate de către ministrul Tudor Ulianovschi la New Delhi.

În cadrul discuțiilor purtate, reprezentanții comunității noastre în India și-au exprimat intenția de a importa medicamente în Republica Moldova sau de a exporta produse agricole pe teritoriul Indiei, dar în lipsa unor acorduri bilaterale în domeniul comercial-economic sau juridic și în condițiile existenţei taxelor vamale înalte este dificilă penetrarea acestor piețe de desfacere în regiunea asiatică.

Aceasta este prima deplasare la New Delhi a unui demnitar din Moldova în ultimii 25 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente