Înjurați și agresați pentru că aveau părul lung: doi tineri, tunși forțat la o benzinărie din Călărași. Ce zice Poliția

Doi tineri în vârstă de 19 ani au fost înjurați și agresați verbal și fizic pentru că aveau părul lung. Incidentul a avut loc la începutul lunii august, la o benzinărie din orașul Călărași. Cei doi tineri au fost tunși forțat de un grup de persoane necunoscute, care ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice, scrie Ziarul de Gardă.

Contactată de ZdG, una dintre victime a povestit că imediat ce a intrat în magazinul de la benzinărie a fost înjurată de un grup de persoane necunoscute pentru simplul fapt că… avea părul lung.

„Au început să spună că nu e frumos și nu e la modă să ai părul lung. Eu le-am zis că nu vreau să mă tundă și ei m-au agresat, dar nu m-au bătut pentru că acolo câțiva oameni le ziceau să nu ne bată”, povestește unul dintre băieți.

Din imaginile video remise în adresa redacției ZdG, se vede cum cei doi tineri sunt tunși forțat cu o foarfecă pe care făptașii ar fi cerut-o de la vânzătorul din magazin.

Tânărul a mai povestit că nu a depus o plângere la poliție pentru că îi este frică.

În legătură cu acest caz, Poliția Națională a precizat că oamenii legii din Călărași au intrat în posesia imaginilor video la 10 august.

Astfel, polițiștii din Călărași s-au sesizat și au început cercetările. Ca rezultat, poliția a stabilit că incidentul ar fi avut loc în luna iulie curent, la o benzinărie din orașul Călărași. De asemenea, au fost identificați șase bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, suspectați că ar fi implicați în acest caz.

La moment a fost inițiat un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele și atrage la răspundere conform legii persoanele suspecte.

De asemenea, Poliția face apel la persoanele care au avut de suferit să se prezinte la Poliție pentru a depune plângere.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.