Peste 25.500 de accesări a avut o altă ştire tot despre Guvern. Este vorba despre declaraţia candidatului iniţial la funcţia de prim-ministru - Maia Sandu, care a dezvăluit că liderii PD şi PL au refuzat să discute cu ea. „Decizia de a-mi asuma conducerea guvernului nu este suficientă pentru atingerea acestor obiective în lipsa unei viziuni comune despre democraţie a tuturor instituţiilor de care depinde funcţionarea statului. Prim-ministrul nu poate rezolva singur problemele curente cu care se confruntă economia şi societatea Moldovei, atât timp cât alte instituţii ale statului nu funcţionează corect, fapt evident pentru oricine din cele întâmplate în ultimele luni. Am încercat să explic aceste lucruri liderilor care au creat alianţa de guvernare, însă, cu regret, nu am avut această şansă, deoarece conducerea PL şi PD a refuzat categoric să discute cu mine”, a declarat Maia Sandu.

În topul celor mai citite ştiri, cu peste 20 de mii de vizualizări, a intrat şi transmisiunea LIVE text de la şedinţa Parlamentului în cadrul căreia deputaţii au acordat vot de încredere Guvernului Streleţ.

Tot peste 20 de mii de accesări are şi articolul cu reacţiile analiştilor politici la anunţul prim-vicepreşedintelui PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a declarat că renunţă la mandatul de deputat. În opinia experţilor, Plahotniuc a renunţat la mandatul de parlamentar pentru a-şi spăla imaginea şi pentru a tatona terenul următoarei sale ţinte - fotoliul de şef al statului. 

În top, cu aproape 17 mii de vizualizări, a ajuns şi ştirea că fermierii ar putea relua protestele, după ce Parlamentul a votat pachetul agricol doar în primă lectură şi a plecat în vacanţă, urmând ca abia în toamnă să examineze proiectul în lectură finală.

Printre cele mai citite ştiri în această săptămână este şi un articol de analiză despre fostul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Gheorghe Gorincioi, care şi-a pus capăt zilelor pe 28 iulie curent. Articolul „Gorincioi, ucis de sistemul din care a făcut parte” a fost citit de peste 16.000 de ori.

O altă ştire de top este şi decizia Judecătoriei Buiucani privind evacuarea Orăşelului Libertăţii din faţa blocului în care locuieşte prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, acolo unde Partidul „Casa Noastră – Moldova” a organizat timp de câteva zile proteste în legătură cu majorarea tarifelor la energie electrică şi gaz natural. Ştirea a adunat aproape 15 mii de vizualizări.

Cu peste 14.500 de accesări, în topul celor mai citite ştiri intră şi lista miniştrilor din Guvernul Streleţ, făcută publică chiar în ziua în care cabinetul de miniştri a fost votat.

Peste 12.500 de accesări a acumulat comentariul expertului în economie Victor Ciobanu referitor la majorarea de către Banca Naţională a ratei de bază aplicată la principalele operaţiuni de politică monetară pe termen scurt cu tocmai două puncte procentuale. În opinia expertului, decizia BNM este inoportună şi va constrânge şi mai mult economia ţării.
 
Topul se încheie cu reacţia ministrului de Interne, Oleg Balan, la agresarea jurnaliştilor în timpul protestului din faţa casei oligarhului Vladimir Plahotniuc. După ce mai multe ONG-uri i-au cerut ministrului să vină cu o reacţie publică, acesta a declarat că „poliţia şi-a făcut bine treaba”. Ştirea a fost citită de peste 11 mii de ori.