Moldova a cucerit şapte medalii la Festivalul Olimpic de Tineret din Tbilisi, Georgia

Sportivii moldoveni au cucerit alte trei medalii la Festivalul Olimpic de Tineret din Tbilisi, Georgia, obţinând pentru lotul naţional şapte medalii.

În cea de-a cincea zi a competiţiei, selecţionata Moldovei a cucerit alte două medalii de aur şi una de argint. La aruncarea discului, Alexandra Emilianov şi-a depăşit adversarele cu peste trei metri , aruncând discul la o distanta de 51 de metri si 93 de centimetri.

Alte doua medalii au fost cucerite de către înotătorul Alexei Sancov. El a obţinut aurul în proba de 100 de metri stil liber şi argintul pe distanţa de 1500 de metri. În primele două zile de concurs, Sancov a cucerit alte doua medalii de aur, aducând în total Moldovei trei distincţii de aur şi una de argint.

Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European s-a desfăşurat la Tbilisi, Georgia, în perioada 26 iulie – 2 august curent şi a reunit 3800 de tineri sportivi din 50 de ţări.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.