Într-un sat din Floreşti se repară alt drum decât cel solicitat de locuitori. Ce a constatat ministrul Economiei

Ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a întreprins o vizită de lucru în satul Ciutulești, raionul Florești, după ce a fost sesizat că în localitate se repară o altă porțiune de drum, decât cea necesară localității și solicitată de locuitori.

Chiril Gaburici a constatat că este vorba de o neînțelegere între primarul localității și administrația publică locală și a dat asigurări ca se va interveni și vor fi întreprinse măsurile necesare, astfel încât să fie reparată porțiunea de drum de la intrarea în localitate, solicitată de locuitori.

„Regret foarte mult lipsa de comunicare între unii primari din localități, președinți de raioane, administrația publică locală și antreprenorii care execută lucrările în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. Fiind sute de proiecte de reabilitare a drumurilor în desfășurare, erorile sunt inevitabile, de aceea este binevenită inițiativa cetățenilor, care descoperă abateri și le sesizează”, a spus ministrul Chiril Gaburici.

În cadrul vizitei de lucru în raionul Ciutulești, ministrul a inspectat mai multe localități, unde au loc lucrări de reabilitare a drumurilor, reiterând că este foarte important ca lucrările să fie calitative, iar anii viitori să acoperim cu drumuri bune, cât mai multe localități. Chiril Gaburici a apreciat buna conlucrare dintre primarul localității Ștefănești și antreprenorii antrenați în lucrările de reparație a drumurilor din sat.

„Este un exemplu de implicare, iar rezultatele bucură pe toți. Primarul s-a implicat personal și a ajutat drumarii, pentru a finisa mai repede lucrările de construcție și reparație de drumurilor”, a menționat ministrul.

Amintim că programul național „Drumuri bune pentru Republica Moldova” prevede reabilitarea, până la sfârșitul acestui an, a 1200 de km de drumuri locale în 1200 de localități. Suma totală a investițiilor va constitui 1.6 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul rutier şi Bugetul de stat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.