Operațiunile dubioase de la BEM, Banca Socială și Unibank ar putea fi investigate de o companie „cu renume”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Selectarea unei companii internaţionale care să investigheze operaţiunile suspecte de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank a fost una din sarcinile discutate în cadrul şedinţei Comitetului Naţional de Stabilitate Financiară.

Comitetul a fost convocat sâmbătă în şedinţă de noul prim-ministru Valeriu Streleţ. Subiectul principal l-a constituit proiectul Caietului de sarcini pentru investigaţii financiare detaliate privind neregulile şi operaţiunile suspecte de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Potrivit Guvernului, documentul va sta la baza procesului de investigare care urmează să fie o continuare la investigaţia preliminară efectuată de compania „Kroll”.

Proiectul Caietului de sarcini a fost finalizat recent de BNM şi agreat de către experţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Вăncii Mondiale.

Printre altele, în cadrul şedinţei s-a menționat importanța selectării unei companii internaționale cu renume pentru prestarea serviciilor respective, în baza unui concurs care va fi organizat de ВNM, în strictă conformitate cu legislația în vigoare, precum și asigurării unei informări corecte a societății în acest sens.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...