Poliţia a sistat activitatea clandestină a unei tabere de vară. Era amplasată în subsolul unei săli de sport// VIDEO

Poliția capitalei a sistat activitatea clandestină a unei tabere de vară pentru copii de la 4 la 16 ani amplasată în subsolul unei săli de sport din sectorul Râşcani. În cadrul cercetărilor, oamenii legii au constatat că activitatea acesteia era desfășurată cu încălcarea tuturor normativelor pedagogice și sanitare în vigoare.

Astfel, produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziţionate, în lipsa documentelor de provenienţă şi certificatelor însoţitoare, de la diferite chioscuri stradale.

În calitate de personal didactic și auxiliar activau două persoane de 18 şi respectiv un minor de 16 ani, care aveau grijă de copii, nefiind titulari ai diplomelor de studii cu profil pedagogic şi în lipsa contractelor individuale de muncă.

Totodată, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că sălile unde copii îşi petreceau timpul nu erau amenajate corespunzător şi nu întruneau condiţiile necesare asigurării unui mediu optim şi sănătos pentru copii. De asemenea, copii erau primiți în tabără fără prezentarea certificatelor medicale.

În consecinţă, activitatea taberei a fost sistată, iar cazul se examinează în continuare de către poliţişti pentru a fi luată o decizie conform legislaţiei în vigoare şi pentru atragerea la răspundere a factorilor de decizie din cadrul taberei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.