/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Mesajul transmis de diaspora din Germania jandarmilor români și polițiștilor moldoveni

missing
12 august 2018, ora 17:40

Un reprezentant al diasporei, Vitalie Cernăuțanu, a susținut un discurs în care spune că Dragnea este capul unei „guvernări banditești” și speră că el va răspunde în fața societății și justiției corecte pentru fărădelegile care le-a comis.

În discursul său, Cernăuțanu s-a referit și la protestul din 10 august când jandarmeria română a utilizat fumigine, gaze lacrimogene și bastoane în adresa protestatarilor. În acest context, diaspora moldovenească a condamnat acțiunea jandarmilor afirmând că aceștia „sunt simpli călăi care își apără stăpânul”.

În același timp, moldovenii din Frankfurt au venit cu un apel repetat către diasporă să se inspire „de la frații noștri români” și să revină acasă pe 26 august pentru a protesta alături de cetățenii care au rămas acasă. „Frați, prietenei, pe 26 august trebuie să fim uniți și să nu plecăm din Piața Marii Adunări Naționale până când nu pleacă ei de la guvernare”, a declarat Cernăuțanu.

Polițiștilor li s-a spus să apere cetățenii simpli, ci nu guvernarea mafiotă care „ne fură pe toți”. Mesajul integral îl puteți vedea mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram