(foto) „Grăbește-te încet!” și alte mesaje de atenționare au fost plasate la peste 100 de treceri de pietoni

collage

Lângă trecerile de pietoni din capitală și din țară au început să apară mesaje de atenționare de genul: „Privește în stânga și în dreapta!” sau „Grăbește-te încet!”. Acțiunea este lansată de către Inspectoratul Național de Patrulare al IGP și Asociația Obștească Automobil Club.

Pavel Apostol, specialist principal al Centrului Unic de Monitorizare și Control al Traficului Rutier, a menționat că accidentele pe trecerile de pietoni au loc de cele mai multe ori din vina șoferilor, care nu acordă prioritate, dar și pentru că pietonii nu sunt atenți la trecerile de pietoni.

Mesajele de atenționare pentru pietoni sunt aplicate mai cu seamă în preajma instituțiilor de învățământ și a centrelor de agrement. Potrivit șefului IGP, Alexandru Pânzari, acțiunea se desfășoară în mai multe raioane până pe data de 20 august.

Campania națională cu genericul: „Fii atent la trecere!” are drept scop diminuarea numărului accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, precum și sporirea gradului de informare a populației despre siguranța rutieră.

În prima jumătate a anului curent, 45 de persoane au decedat pe trecerile de pietoni.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente