Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ „Panoul diasporei” a fost…

VIDEO „Panoul diasporei” a fost furat în această noapte din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

Panoul diasporei cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” a fost furat în noapte de 10 spre 11 august din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Se întâmplă la scurt timp după ce panoul a fost instalat în fața fostei Cafenele Guguță de membrii protestului permanent „Occupy Guguță”, iar poliția s-a deplasat la fața locului și a anunțat că s-a autosesizat pe motiv că acesta a fost agățat de copaci.

„Panoul diasporei/comunitatii FreeMoldova din Londra inaugurat aseară la OccupyGuguță a fost furat in noaptea de vineri spre sâmbătă.
Dar, noi vom instala altul.
Acuș vine poliția”, scrie pe pagina de Facebook a acțiunii de protest permanent Occupy Guguță, acolo unde sunt plasate și imagini video.

Panoul cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” a fost instalat acum două săptămâni pe strada Ismail din capitală de diaspora de la Londra, comunitatea „FreeMoldova”. În mai puțin de 24 de ore însă, acesta a fost dezinstalat la cererea autorităților. Drept răspuns, la 10 august, membrii protestului permanent „Occupy Guguță” au decis să îl instaleze chiar în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

La câteva ore după instalarea panoului în Grădina Publică, poliția s-a deplasat la fața locului și a declarat că se va autosesiza în baza faptului că panoul a fost agățat de copaci.

Potrivit autorilor mesajului, scopul panoului este sensibilizarea forțelor de ordine, astfel încât pe 26 august, atunci când este anunțat un protest de amploare la Chișinău, să treacă de partea poporului.