Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Prima reacție a poliției după…

Prima reacție a poliției după instalarea „panoului diasporei” la Occupy Guguță

La câteva ore după instalarea panoului cu inscripția „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” în Parcul Central din capitală, la Occupy Guguță, poliția a venit cu o reacție. Aceasta a spus că se va autosesiza în baza faptului că panoul a fost agățat de copaci. 

Acest banner este agățat de pomii din parc și eu nu cred că este permis ca pe fiecare pom să afișăm diferite bannere și diferite inscripții, și așa mai departe. Eu, prin parcurile din mun. Chișinău, nu am văzut să stea agățate prin pomi diferite bannere. Fiecare are dreptul atunci să agațe ce vrea el de pomi? Fiecare se exprimă în felul său, da? Și atunci ce facem din parcurile noastre? Un pom de Crăciun, cu diferite bannere.

Despre locul anterior unde a fost instalat bannerul, nu cunosc dacă colegii au mers să se intereseze de el, acolo este o altă zonă, deservită de un alt inspectorat de poliție, noi suntem IP Buiucani, acolo este IP Centru. Noi ne vom autosesiza, în baza că el (bannerul, n.r.)a  fost agățat de pomii din parc, vom examina și vom veni cu o decizie”, a spus Nicolae Cornescu, șeful Sectorului de poliție nr. 1, Buiucani, venit la Occupy Guguță.

Panoul a fost instalat acum două săptămâni de diaspora de la Londra, iar în mai puțin de 24 de ore a fost dezinstalat la cererea autorităților. Drept răspuns, membrii protestului permanent „Occupy Guguță” au decis să îl instaleze chiar în Parcul Central „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Potrivit inițiatorilor acestui mesaj, scopul panoului este sensibilizarea forțelor de ordine astfel încât pe 26 august să treacă de partea poporului.