Atenție, șoferi! Pe traseele din țară vor fi amplasate cinci mașini capcană, dotate cu radare, care vor avea numere civile

Inspectoratul Național de Patrulare va activa, începând de astăzi, cu cinci mașini capcană dotate cu radare, înregistrate cu numere civile. Acestea vor fi amplasate pe trasee din țară pentru a diminua numărul de accidente rutiere produse din cauza excesului de viteză.

Astăzi mașinile sunt situate pe drumurile din Chișinău și Bălți. Ulterior, Inspectoratul Național de Patrulare va anunța zilnic dislocarea lor.

Pentru a evita incidente neplăcute, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să respecte, atât limita de viteză admisă pe porțiunea de drum, cât și condusul în stare de oboseală. INP reamintește că depășirea limitei de viteză este principala cauză a accidentelor rutiere.

Anterior, INP a declarat că, de câțiva ani, luna august este perioada cu un flux majorat al traficului rutier, datorat cetățenilor care pleacă sau vin în vacanță. Pentru a preveni numărul accidentelor rutiere, INP va informa cetățenii despre riscurile de a conduce în stare de ebrietate, obosit sau cu viteză excesivă, prin oferirea pliantelor la punctele de trecere a frontierei: Leușeni – Albița, Cahul – Oancea, Costești – Stânca și Giurgiulești – Reni.

De asemenea, va desfășura zilnic operațiuni speciale pe porțiunile de drum cu risc sporit al accidentelor rutiere.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.