14:21:37 19.04.2024
Stiri

Cinci moduri de a face față STRESULUI de la cei mai de succes oameni de pe planetă

Știri 10.08.2018 17:38 Vizualizări1692 Autor: Ziarul National
Cinci moduri de a face față STRESULUI de la cei mai de succes oameni de pe planetă Sursa: secretele.com


Știm cu toții cum se întâmplă acest lucru. La început, apare ca o ușoară furnicătură, durează un timp și stresul intră într-o formă cronică. Pătrunde literalmente în fiecare celulă a corpului nostru. În același timp, afectează totul, de la starea fizică până la simțul fericirii.

Oamenii de succes cunosc acest lucru mai bine ca oricine. La urma urmei, au trebuit să experimenteze atât de multe lucruri până când au obținut succesul și recunoașterea.

Majoritatea oamenilor pe care i-am întâlnit nu știu cum să facă față stresului. Sau o fac foarte prost. Prin urmare, va fi util pentru noi toți să aflăm cum se confruntă cei mai cunoscuți oameni ai planetei, cu stresul, aceia care au reușit să-și realizeze visele și să-și atingă obiectivele.

„Nu suntem uciși de stres. Suntem uciși de reacția noastră față de el”, a spus Hans Selye.

Deci, așa reușesc oamenii să facă față stresului, așa reușesc să reziste și să câștige în această luptă.

1. Să știi când să te oprești – Cheryl Sandberg

Nu există nicio îndoială că directorul de operațiunii al Facebook ar trebui să fie capabil să facă față stresului. Și o face cu succes.

Pentru Sandberg, asta înseamnă să știi cum să te oprești la timp. Aderă la regula care îl ajută pe el, astfel: oprește telefonul pe timp de noapte. Întotdeauna. Și asta înseamnă să nu ai tentația de a verifica corespondența în mijlocul nopții sau de a petrece timp pe rețelele de socializare.

2. Respectă-ți programul zilnic – Jack Dorsey

„Cred că cele mai stresante situații apar din lucruri neprevăzute”, a declarat creatorul „Twitter” Jack Dorsey într-un interviu acordat pentru Forbes . „Dacă vă planificați și acționați strict, va fi ușor să depășiți problemele, ceea ce înseamnă că nivelul stresului va fi mult mai mic”.

Dorsey își programează ziua minut cu minut și planifică toate lucrurile din avans, astfel încât să nu aibă surprize neașteptate. Cu cât îți planifici mai atent ziua, pentru a te proteja de situații neprevăzute, cu atât mai bine.

3. Odihnește-te în mod regulat – Susan Wojcicki

Pentru persoanele care au o afacere proprie și un program dur de lucru, este foarte dificil să își găsească timp pentru odihnă dar acesta este necesar pentru noi toți.

Directorul executiv al YouTube, Susan Wojcicki, spune că odihna este arma principală în lupta împotriva stresului.

„Sunt sigură că este extrem de important să te odihnești în mod regulat, spune ea. Apropo, în timpul acestor pauze se găsesc soluții la probleme peste care ai trecut când erai stresat.”

4. Nu acorda atenție criticilor – Tim Cook

CEO-ul Apple, Tim Cook, știe ce forță de distrugere are critica.

„Lumea de astăzi este plină de cinici pe care ar trebui să-i ignori dacă vrei să realizezi ceva în viață, pentru că dacă nu, ele vor deveni tumori canceroase în creier, în gândirea ta, care te vor face să crezi că nu ai nimic.” – spune Cook.

5. Recreează-te! – Meg Whitman

Filantrop Meg Whitman (fost președinte și CEO al eBay, Hewlett-Packard, iar acum conduce compania Hewlett Packard Enterprise) îi place să meargă la pescuit cu fiul său. Conform studiilor recente ale specialiștilor de la Universitatea din California, recreerea te ajută să faci față cu succes stresului și are un efect pozitiv asupra sănătății tale.

Sursa: secretele.com


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md