Încă trei documente falsificate, identificate și trimise spre expertiza judiciară. Doi moldoveni și un ucrainean, documentați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Costești și Briceni-Rossoșani au depistat două permise de conducere și o revizie tehnică cu semne de falsificare. În aceste cazuri sunt documentați doi cetățeni moldoveni și un cetățean al Ucrainei care au încercat să traverseze frontiera de stat prezentând acte neautentice.

Astăzi, pe sensul de ieșire din țară prin PTF Costești s-a prezentat la linia de control un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 28 ani. Acesta a oferit spre verificare actele necesare pentru autorizarea trecerii cu mijlocul de transport, de model Volkswagen LT 35.

În timpul examinării documentelor cu tehnica din dotare, asupra permisului de conducere emis de autoritățile naționale s-au observat indici ce atestă neautenticitatea acestuia. Audiat, conducătorul auto a comunicat că l-a perfectat recent, după ce a parcurs toată procedura legală, fiind uimit de falsul depistat.

Un alt permis de conducere emis de instituțiile competente ale Republicii Moldova a fost depistat în același punct de trecere pe direcția intrare în țară. Semnalele care au anulat originalitatea documentului au fost numărul incorect al hologramei, indicii de protecție și metoda de imprimare. Posesorul actului cu pricina, în vârstă de 30 ani, se afla la volanul autoturismului de model Opel Astra, înmatriculat pe teritoriul Poloniei.

Încheie șirul ilegalităților un cetățean al Ucrainei, care este documentat de către polițiștii de frontieră din PTF Briceni-Rossoșani, pentru deținerea și prezentarea reviziei tehnice contrafăcute. Documentul era eliberat de către autoritățile competente ale Bulgariei pentru mijlocul de transport de model Fiat Punto, cu care bărbatul în vârstă de 22 ani se deplasa. La cele constatate, conducătorul auto nu a putut să justifice întrucât nu cunoștea nimic.

În toate cazurile, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele infracțiunii. Persoanele implicate riscă o amendă în mărime de până la 650 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...