(DOC) Răspunsul CEC la sesizarea PAS privind finanțarea democraților. „Raportul financiar a fost depus în strictă corespundere”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală a răspuns la sesizarea PAS privind încălcarea modului de evidență/încasare a cotizațiilor membrilor de partid și a donațiilor de la persoanele fizice de către Partidul Democrat. Potrivit CEC, după examinarea sesizării s-a constatat lipsa temeiului juridic de atragere la răspundere a PDM.

În textul răspunsului, se mai menționează că în vederea elucidării celor menționate în sesizare CEC a solicitat PDM prezentarea explicațiilor de rigoare și documentelor contabile. În răspunsul său, PDM afirmă raportul financiar pentru anul 2017 a fost depus la Comisie în strictă corespundere cu prevederile legale, acesta fiind public.

„În opinia PDM, toate donațiile și cotizațiile se încasează în corespundere cu prevederile statutare, personal de la depunători, cu eliberarea dispozițiilor de încasare, declarației privind donația în numerar și celei privind acceptarea mijloacelor financiare”, se mai spune în răspunsul CEC, potrivit TV8.

Maia Sandu, lidera PAS a comentat răspunsul CEC afirmând că „PDM continuă să se finanțeze în mod ilegal, iar Alina Russu, șefa de la CEC, o face pe mortul în păpușoi. În aprilie am cerut Comisiei Electorale Centrale să analizeze înregistrarea audio apărută în presă, în care președintele raionului Criuleni și membru al PD, Veaceslav Burlac, le cere colegilor săi să semneze în dreptul unor donații la partid pe care NU le-au făcut în realitate. După o „investigație“ care a durat tocmai 4 luni, Alina Russu ne informează că Partidul Democrat (!) a analizat sesizarea noastră și nu a constatat încălcări… Am o nedumerire, totuși: CEC e filială a PDM sau PDM e angajat să facă investigații pentru CEC?”, a scris Sandu pe pagina sa de facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...