O cameruneză a pornit din Chișinău la Milano cu o autorizare provizorie de sejur a Republicii Franceze, falsificată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O femeie din Camerun este documentată de polițiștii de frontieră din Republica Moldova pentru deținerea, dar și intenția sa de a pune în uz, în unul din statele Uniunii Europene, o autorizare provizorie de sejur a Republicii Franceze, falsificate. Deși persoana s-a legitimat cu actele de călătorie în regulă, la toneta de înregistrare a pasagerilor s-a descoperit documentul contrafăcut.

În data de 9 august curent, în fluxul de călători ai cursei aeriene Chișinău-Milano a fost identificată cetățeana cameruneză de 32 de ani, care a încercat să-și justifice scopul călătoriei, la solicitarea reprezentanților companiei aeriene, cu un document vizibil falsificat. Polițiștii de frontieră au fost sesizați pe caz și în urma unei verificări minuțioase, cu tehnica specială, au confirmat falsul documentului. Din primele cercetări s-a precizat că aflarea tinerei pe teritoriul Republicii Moldova este legală, având o viză electronică, eliberată cu scop turistic. Cu detalii privind posesia documentului contrafăcut, persoana a ezitat să declare.

În continuare pe faptul dat, polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău desfășoară un șir de măsuri de investigație și urmărire penală pentru elucidarea tuturor aspectelor infracțiunii. Cetățenei Camerunului nu i s-a autorizat trecerea frontierei de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...