23:33:31 16.04.2024
Stiri

Raisa Pădurean, PREMIATĂ de Instittutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru promovarea identității românești în Transnistria

Știri 10.08.2018 13:17 Vizualizări1270 Autor: Ziarul National
Raisa Pădurean, PREMIATĂ de Instittutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru promovarea identității românești în Transnistria


Directorul adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Raisa Padurean, a primit de la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni o diploma de excelență și un premiu pentru întreaga activitate pedagogică și aportul deosebit și constant în menținerea și promovarea identității românești în regiunea transnistreană.

Raisei Padurean i-au fost înmânate premiul și diploma cu ocazia Anului Centenarului Marii Uniri, se arată într-un comunicat al Institutului aflat în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Liceul Teoretic „Lucian Blaga” este o școală românească din Tiraspol, regiune ocupată ilegal de armata rusă. Doamna Raisa Padurean luptă cu toată puterea minții și a sufletului, în condiții foarte grele, să păstreze românismul în Tiraspol, să mențină vie identitatea națională în regiunea transnistreană. Ne onorează prezența domniei sale la sediul IEH și îi mulțumim pentru tot efortul depus”, a afirmat domnul Eugen Tiberiu Popescu, directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, după ce i-a înmânat diploma profesoarei.

„Vă mulțumesc mult pentru gestul făcut, deoarece în aceste momente e important să știi că nu ești singur și nu ești uitat. Faptul că mă aflu aici îmi dă putere să merg mai departe”,a declarat Raisa Padurean, care se luptă acum cu cancerul în instituții medicale din România.

Raisa Pădurean este profesor în regiunea transnistreană de 37 de ani. De 24 de ani este director adjunct al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol și a luptat mereu pentru apărarea limbii române, a drepturilor copiilor români, iar tricolorul românesc este nelipsit din sălile de clasă ale acestei instituții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md