Orașul Bălți a fost gazda Campionatul Mondial la biliard, „Piramida liberă”. Moldova a fost reprezentată de cinci sportivi

fdh

Campionatul Mondial la biliard, „Piramida liberă”, categoria de vârstă Under-19, a demarat ieri la Django club din Bălţi.

„Acest gen de sport este popular în ţara noastră şi au fost înregistrate în anii precedenţi succese la multe turnee internaţionale. Sper că acest lucru va fi consemnat şi la această competiţie importantă. Astfel, vom fi nu doar o gazdă ospitalieră, dar şi performantă la capitolul rezultate”, a declarat la deschiderea turneului secretarul de stat pentru problemele sportului în cadrul Ministerului Educaţiei Culturii şi Cercetării, Radu Rebeja. „Vom face tot posibilul ca performanţele obţinute anterior de reprezentanţii federaţiei noastre să fie consolidate”, a spus la festivitate preşedintele Federației Naționale de Biliard, Alexandru Ghetmaneț,  relatează MOLDPRES.

Republica Moldova este reprezentată la competiţie de cinci sportivi: Ştefan Plămădeală, Nicolae Chiseliov, Alexandru Crâjanovschi, Serghei Tcaci, Constantin Muntean. Cel mai tânăr dintre ei este Serghei Tcaci în vârstă de 10 ani.

Bălţenii găzduiesc în premieră un asemenea eveniment. Faptul se datorează, în mare măsură, popularităţii de care se bucură biliardul în acest oraş, dar şi succeselor obţinute la diferite turnee internaţionale de anvergură la acest gen de sport de către Serghei Crâjanovschi din localitate. La turneu participă în total 53 de jucători: 36 de băieţi şi 17 fete din şapte ţări: Rusia, Ucraina, Kazahstan, Georgia, Kârgâzstan, Belarus şi Republica Moldova. Competiţia se va încheia la finele săptămânii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente