Al cincilea moldovean, rănit în accidentul din Kaluga, va fi adus la Chișinău. Este un tânăr de 20 de ani

Încă un cetățean moldovean traumatizat în accidentul produs în apropiere de regiunea Kaluga urmează a fi adus în Republica Moldova. Reprezentantul SMURD va ajunge astăzi în Federația Rusă pentru a prelua pacientul. Al cincilea traumatizat este un tânăr în vârstă de 20 de ani, care a suportat diverse traume în urma impactului.

Acesta va fi preluat de ofițerul IGSU și va fi transportat la Chișinău cu trenul de pe cursa Moscova – Chișinău. Pe toată perioada, pacientul va fi monitorizat de medicul din cadrul SMURD, care va acorda toată asistența necesară pentru ca acesta să ajungă în siguranță în Republica Moldova. Trenul de pe cursa Moscova – Chișinău urmează să ajungă în capitală duminică 12 august la ora 19.17.

De pe peronul gării acesta va fi preluat de un echipaj cu ambulanță SMURD și va fi adus la Institutul de Medicină Urgentă din capitală, pentru tratament ulterior.

Potrivit IGSU, bunurile materiale ale persoanelor decedate și traumatizate în tragicul accident din Kaluga care se aflau în microbuzul accidentat au fost preluate de ofițerii Inspectoratului, iar rudele și apropiații pot beneficia de ele după ce vor prezenta actele de confirmare. Mai mult, o parte din ele deja au fost oferite rudelor, iar alții urmează să le primească.

Amintim că tragicul accident produs în regiunea Kaluga a luat viața a șase cetățeni ai Republicii Moldova, iar alte 8 persoane din țara noastră au primit diverse traumatisme. Gestionarea cazului a fost efectuată prin crearea unei celule de criză, iar Guvernul Republicii Moldova a acoperit toate cheltuielile de repatriere a cetățenilor țării noastre.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.