„Condamnăm orice formă de violență asupra copiilor”. Reacția ministerului la cazul în care 13 copii ar fi fost agresați la o tabără de odihnă

collage

13 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani ar fi fost agresați fizic, în noaptea de 7 pe 8 august, într-o tabără de odihnă din oraşul Vadul lui Vodă de doi adolescenţi care îi supravegheau. Poliția capitalei a fost alertată cu privire la acest caz pe 8 august prin intermediul serviciului specializat 112, iar la fața locului au intervenit imediat polițiștii sectorului Ciocana, precum şi psihologul din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării s-au sesizat asupra acestui caz, prin urmare secretara de stat în domeniul educației a făcut o vizită la tabăra „Trandafirul” din Vadul lui Vodă. 

Secretara de stat în domeniul educației, Angela Cutasevici, s-a deplasat ieri la tabăra de odihnă vizată și a constat mai multe nereguli. Secretara a inspectat încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duș, care s-au dovedit a fi insalubre și într-o stare deplorabilă.

În același context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a menționat că regretă cele întâmplate la tabăra de vară din Vadul lui Vodă și condamnă orice formă de violență asupra copiilor.

Astăzi urmează să fie convocată Comisia guvernamentală pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii, pentru a analiza minuțios toate detaliile cazului.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente