/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Premierul solicită măsuri urgente pentru evitarea extinderii focarului de rujeolă de la o tabără de copii din Ungheni

09 august 2018, ora 18:34

Focarul de rujeolă a fost înregistrat într-o tabără de vară organizată în localitatea Morenii Noi, raionul Ungheni de către o confesiune religioasă. În total, au fost infectați 20 de copii: 8 din localitatea Beșghioz, câte 4 din satele Copciac și Cazaclia din raionul Ciadîr-Lunga, un caz a fost înregistrat în raionul Vulcăneşti şi încă 3 în raionul Ungheni.

Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, din cei 20 de copii infectați doar 3 au beneficiat de câte o doză de vaccin cu component rujeolic, ceea ce este insuficient.

Premierul a cerut oferirea asistenţei medicale specializate copiilor infectați, precum și sesizarea organelor de drept în vederea inițierii unor investigaţii ample pentru stabilirea tuturor circumstanțelor izbucnirii focarului, dar şi a persoanelor care se fac vinovate de acest lucru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram