Copii lăsați în grija a doi adolescenți la o tabără din Vadul lui Vodă, bătuți de aceștia. Administratorul a interzis accesul poliției

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi adolescenți de 16 și 17 ani au agresat fizic 13 minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani și 15 ani. Asta după ce, cei doi fiind lăsați să aibă grijă de grupul de minori aflați la odihnă la o tabără din Vadul lui Vodă, au consumat băuturi alcoolice. Polițiștii sectorului Ciocana al capitalei, precum și psihologul din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au intervenit la fața locului, fiind alertată prin intermediul serviciului specializat 112.

În urma investigațiilor demarate polițiștii au constatat că, tabăra de odihna pentru copii activa în lipsa actelor legale ce se impun. Ca urmare, Poliția Capitalei a sesizat autoritățile publice locale pentru a interveni și a întreprinde acțiuni de rigoare conform competenței prevăzute de lege, fiind convocată o ședință, în urma căreia a fost emisă decizia de sistare a activității taberei respective.

Ulterior administratorul taberei a limitat poliției, reprezentanților APL, inclusiv părinților copiilor accesul în tabără timp de circa 2-3 ore, timp în care polițiștii au dus tratative cu administrația taberei în vederea soluționării situației de conflict.

În această ordine de idei, Poliția Capitalei în comun cu Procuratura au inițiat un proces penal pentru tortură în privința celor doi adolescenți, fiind cercetați în stare de libertate. Totodată, a fost inițiată o cauză penală pentru privare ilegală de libertate, în privința administratorului, fiind reținut pentru 72 de ore în izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău. De asemenea, minorii agresați fizic au fost audiați și acordată asistența necesară, inclusiv psihologică, cu îndreptarea la Centrul de expertiză medico-legală pentru constatarea gradului de gravitate a leziunilor corporale provocate. Toate circumstanțele în care a avut loc incidentul se stabilesc.

Este de precizat că anterior, Poliția a relevat unele derogări de la prevederile legale în activitatea taberei de odihnă pentru copii, fapt pentru care la data de 31 iulie 2018, a fost sesizată autoritatea publică locală din Vadul lui Vodă, fiind solicitată în mod de urgență luarea unei decizii în acest sens.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, urmează a fi investigate, inclusiv, cauzele și condițiile ce au favorizat comiterea faptelor infracționale, precum și reacția tardivă a instituțiilor abilitate în domeniu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...