TwentyTu, inclus pe platforma de donații a companiei Google. Orice donație făcută pe platforma google.org  este dublată

TwentyTu a fost inclus pe platforma de donații pentru angajații companiei americane „Google”, iar orice sumă transferată de aceștia pentru proiect este egalată în proporție de 100% de compania din California. Până acum,  Google a oferit 1000 USD pentru dezvoltarea proiectului educațional.

10.000 EUR – cea mai generoasă donație pentru TwentyTU

Totodată, tot mai multe companii din țară cred în puterea transformatoare a educației din Moldova și se alătură proiectului TwentyTu. Printre ele se numără și compania Bass Systems, specializată în consultanță și dezvoltare de software. Întreprinderea activează de zece ani pe piața din Moldova și a decis să facă o donațiede 10.000 EUR, care va asigura accesul la studii extracurriculare pentru 2000 de elevi din toată țara. Așteptările companiei sunt optimiste și țin de tinerii specialiști care peste ani vor ajunge să-și caute un loc de muncă.

Lilian Perecheatco, director juridic al companiei Bass Systems: „Copiii noștri merită să aibă acces la cursuri educaționale de calitate în domenii de viitor și credem că astfel le oferim șansa unui viitor mai bun. Pentru compania noastră beneficiul ar fi ca în termen de 3-5 ani pe piața muncii să apară un număr mai mare de tineri orientați spre domeniile relevante activității noastre. Specificul țării noastre este caracterizat prin nivelul scăzut de specializare, deoarece candidații dobândesc cunoștințe generale.”

Inthergroup Moldova oferă 2000 EUR

Compania mixtă Inther Software Development a decis să susțină proiectul TwentyTu cu o donație în valoare de 2000 de EUR, pentru a oferi șansa elevilor din Moldova să dezvolte noi abilități. Întreprinderea, fondată acum zece ani, este specializată în logistică și inovații, care îi ajută pe clienți să-și dezvolte afacerile și să minimalizeze costurile. Susținerea proiectului TwentyTu este justificată inclusiv prin lipsa specialiștilor calificați pe piața muncii sau pregătirea lor slabă.

Radu Corlăteanu, administrator ISD: „Responsabilitatea socială este una dintre valorile cu care ne asociem noi, cei din ISD, iar proiectul TwentyTu este o inițiativă pentru care merită să contribui. Doar prin implicare și colaborare, noi angajatorii, putem crea punți reale între așteptările viitorilor angajați și necesitățile pieții. În domeniul IT cererea și oferta se întâlnesc tot mai greu, dovadă este faptul că recruiterii fac eforturi uriașe pentru a-și atinge obiectivele.”

Grawe Carat a contribuit cu 500 EUR

O altă companie care este convinsă că nu există prosperitate fără o investiție în educație este Grawe Carat. Întreprinderea a apărut pe piața din Moldova în 2004 și este specializată în asigurări Reprezentanții companiei sunt convinși că un rol important în pregătirea viitorilor specialiști îi revine sistemului educațional, care trebuie să fie unul interactiv și să prevadă mecanisme funcționale bazate pe programe digitale.

Inga Nosatîi, specialist Marketing, PR Manager Grawe Carate: „ Investițiile în educație sunt printre cele mai valoroase, fiindcă presupun investiții în viitor. Iar șansa dezvoltării unui viitor prosper al țării poate fi valorificată doar prin educarea unor tineri cu viziuni clare, creativi, energici, care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii.”

O țară prosperă începe din școală

Republica Moldova dispune de potențialul necesar pentru a deveni furnizor de forță de muncă și pentru companiile străine care vin să activeze în țară. Scopul proiectului TwentyTu este de a transforma educația din Moldova, iar beneficiile vor fi evidente nu doar pentru elevi, părinți și profesori, dar pentru întreaga societate. Datorită TwentyTu fiecare al patrulea elev va primi șansa de a învăța lucruri și fenomene care împing azi lumea înainte.

Ana Chirița, director executiv ATIC, implementator al proiectului TwentyTu: Implicarea business-ului în susținerea acestui proiect va genera dividente economice pe termen lung. Această misiune ambițioasă pe care ne-am asumat-o, este posibilă doar cu participarea întregii comunități. Până acum au fost colectate cca 27.000 de euro, bani care vor fi investiți în dezvoltarea proiectului. Pentru a reuși trebuie să colectăm jumătate de milion de euro, prin care vom oferi educație în domeniile viitorului pentru circa 80.000 de elevi și 2200 de profesori. Mizăm în continuare pe susținerea voastră, puteți contribui pe platforma www.twentytu.md.

Contribuie și tu la transformarea educației din Moldova pe www.twentytu.md!

Campania de colectare a fondurilor pentru dezvoltarea proiectului continuă, astfel toți cei care își doresc să participe la transformarea educației din Moldova pot oferi contribuții până la 22 august 2018.

Despre TwentyTu

TwentyTu – proiectul care va oferi cursuri extracurriculare gratuite în peste 10 domenii ale viitorului – a fost lansat de către Centrul de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, un expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare. Cursurile din cadrul proiectului, precum antreprenorialul, robotica, inteligența artificială, astronomia prin VR (realitate virtuală), inteligența emoțională, matematica interactivă ș.a. sunt destinate copiilor și adolescenților. Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline, în cele mai importante centre regionale ale țării. Circa 80.000 de elevi vor deveni beneficiarii celui mai ambițios proiect de educație din Republica Moldova. De asemenea, în cadrul proiectului 2200 de profesori vor fi instruiți să predea disciplinele școlare într-un mod mai interactiv. TwentyTu se va desfășura până în anul 2022 și are ca misiune să pună în valoare capitalul uman al țării și să educe o generație cu abilități practice solicitate pe piața muncii la nivel național și global.

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.