Directoarea Grădiniţei nr. 53 din Chişinău, eliberată din funcţie

Primăria Chișinău a informat astăzi că directoarea instituţiei de educaţie timpurie nr. 53 din sectorul Centru al capitalei a fost concediată.

Decizia de eliberare din funcţie a managerului grădiniţei a fost luată în urma unui control inopinat desfăşurat în cadrul instituţiei, efectuat de inspectorii Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport.

Controlul a fost iniţiat la sesizarea mai multor părinţi ai căror copii frecventează această grădiniţă.

Controlul a stabilit, printre altele, că în luna august 2017 în cadrul instituţiei au fost colectaţi bani pentru evacuarea gunoiului, în urma lucrărilor de reparaţie capitală a acoperişului, deşi aceste lucrări au fost efectuate de către un agent economic.

De asemenea, s-a constatat că la organizarea procesului de alimentaţie a copiilor din instituţie nu se respectă cerinţele de alimentaţie în conformitate cu meniul-model aprobat de Centrul de Sănătate Publică şi coordonat de Direcţia educaţie de sector.

În acelaşi timp, pe parcursul lunilor mai – iunie 2018 copii care frecventează grădiniţa au fost alimentaţi cu o normă bănească mai mică decât norma aprobată de Consiliul municipal Chişinău.

Concomitent, în cabinetul medical au fost depistate medicamente cu termen expirat.

Foto: Poză simbol

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.