Serviciul secret rus FSB cere prelungirea arestului preventiv pentru Carina Țurcan, moldoveanca acuzată de spionaj pentru România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul federal de Securitate (FSB) din Rusia solicită unui tribunal din Moscova să prelungească arestul pentru Carina Țurcan, originară din Republica Moldova, cu cetățenie română, acuzată de spionaj în favoarea Bucureștiului.

Curtea Districtuală Lefortovsky de la Moscova „a primit o solicitare din partea organelor de anchetă pentru prelungirea perioadei de arest pentru Ţurcan. Materialele vor fi studiate pe data de 10 august, la ora Moscovei 10:00”, a spus un purtător de cuvânt al instanței. El a precizat că ședința va fi una cu ușile închise, potrivit Libertatea, care citează Mediafax.

Carina Valerievna Ţurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal al Rusiei, care face referire la spionaj, în sensul de trădare națională. În conformitate cu legislația din Rusia, acuzația de spionaj se aplică numai străinilor, iar femeia riscă să stea două decenii în spatele gratiilor.

Carina Țurcan este membră a consiliului de administrație al Inter RAO din anul 2012, conducând pentru o perioadă divizia geografică Moldova – Ucraina – România.

Ea a fost arestată pe 15 iunie. Agenți FSB au percheziționat biroul și locuința Carinei Țurcan, iar angajaţii companiei (Inter RAO) vor fi „interogaţi în procesul penal ca martori”, arată agenția Sputnik. Arestarea ei a fost făcută publică pe 19 iunie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...