14:14:03 28.03.2024
Stiri

DOC // Dodon spune NU Ambasadei SUA la Chișinău: A refuzat oficial să promulge legea cu privire la terenul fostului Stadion Republican

Politică 09.08.2018 09:02 Vizualizări2860 Autor: Ziarul National
DOC // Dodon spune NU Ambasadei SUA la Chișinău: A refuzat oficial să promulge legea cu privire la terenul fostului Stadion Republican


Președintele Igor Dodon a semnat, în această dimineață, refuzul de a promulga legea cu privire la transmiterea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția ulterioară a noului sediu al Ambasadei SUA de la Chișinău.

„La fel ca și majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, consider că pe terenul respectiv trebuie să fie amenajat un parc sau edificat un centru cultural de care să beneficieze toți locuitorii țării”, și-a motivat Dodon gestul.

CITIȚI și DECLARAȚIE // „Dodon se pregătește deja pentru o nouă „deconectare” de 5 minute pentru refuzul de a promulga legea de transmitere a terenului fostului Stadion Republican”

Într-un răspuns oferit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, la solicitarea de a promulga legea respectivă, Dodon arată că documentul a fost votat în grabă, cu încălcarea unor prevederi consituționale, iar terenul respectiv „trebuie să rămână la dispoziția cetățenilor”.








Menționăm că legea pe care Dodon a refuzat s-o promulge prevede vinderea terenului de 5,1 hectare de pe strada Tighina din centrul Chișinăului, acolo unde a fost Stadionul Republican, Ambasadei SUA pentru construcția unui nou sediu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md